Най-добрата безплатна онлайн библиотека

Дядо ми

FORMAT: PDF EPUB MOBI
ДАТА НА ИЗЛИЗАНЕ: 2005
РАЗМЕР НА ФАЙЛА: 11,1
ISBN: 954585653X
ЕЗИК: БЪЛГАРСКИ
АВТОР: Марина Пикасо
ЦЕНА: БЕЗПЛАТНО

Марина Пикасо книги Дядо ми epub са достъпни за вас след регистрация в нашия уебсайт

Описание:

Тази книга е историята на Пикасо, най-големия гений на 20. век, видяна през очите на едно дете – неговата внучка Марина. Когато той умира през 1973 г., тя е на двадесет и две години. Цели тридесет години мълчи. Трябваше да мине това време, за да може да изрази с думи страданието си, да погали с безкрайно вълнение и свенливост белезите. По най-съкровен и най-мъчителен начин Марина пише, достигнала отвъд болката, там където се намира днес свободата й – нейните деца и децата в другия край на света.Марина, внучката на Пабло Пикасо и Олга Хохлова, дъщеря на Пол Пикасо и Емилиен Лот, е родена през 1950 г. в Кан. От 1990 г. тя се отдава на хуманитарна дейност във Виетнам. Фондацията й увеличава дейностите си, по-специално “Младежкото селище”, което днес е дало подслон на повече от 300 сирачета. Самата тя има пет деца.

... поглед той изпълнява пред нас серия от характерните тореадорски фигури manolinetas ... Молитви за деца - Дядо Господи, прости ме - Вазовата молитва ... ... Дядо ми изживя тежко разграбването на компанията, на която той посвети по-голямата част от живота си. Може би това повлия да си отиде толкова рано. Заедно с негови съмишленици, те писаха ... Дядо ми преди: 5 години, 7 месеца, проче ... Дядо Мраз - Уикипедия ... . Заедно с негови съмишленици, те писаха ... Дядо ми преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1035 пъти Здравейте, Преди около два месеца сънувах че моят дядо е починал(той почина преди около 10 години) и аз съм в една стая с майка ми брат ми и баща ми. Дядо ми, заедно с още няколко много жители на селото, са повлияни от идеите на Лев Толстой и от основаната основаната толстойстка колония, смисълът на която е било въздържанието и почтенния ... Кирил Маричков на 69 години: Дядо ми ме пита "Чалгаджия ли ще ставаш", когато ме чу да свиря буги-вуги ... Кирил Маричков. Дядо му от малък искал да свири и продавал вестници, за да си купи ... Начало » Лични истории » Дядо ми казваше, че сутрин мъжът има две задължения… Дядо ми казваше, че сутрин мъжът има две задължения… публикувано на 28.11.2018 от Roditel.BG - Още като бях малък, дядо ми казваше, че сутрин мъжът има две задължения: Първо, да целуне жена си и да й направи комплимент, и второ, да разсмее семейството на закуска. Щеше да ми е по-интересно в дискотеката в подлеза на НДК, но в тази си роля научих много неща, които са ми полезни и до ден-днешен.
Колкото до дядо ми, той се държеше с голямо достойнство и ... Дядо ми казваше: - Момче, не ти трябва елха за Нова година.Купи си ракийка и суджук. Спаси дървото. Еколог беше дядо ми ......